8u20

Eerste editie van Urban Walk Series start zondag in Mechelen

Zondag vindt in Mechelen de eerste editie van de Alpro Urban Walk Series plaats. 5000 wandelaars vertrekken op de Grote Markt voor een ontdekkingstocht van 8 km langs én door een vijftiental unieke gebouwen en bijzondere locaties.

Normaal gezien zou de eerste editie van de Alpro Urban Walk Series vorig jaar op 29 maart hebben plaatsgevonden. Maar die ging, om de bekende redenen, niet door. Volgende week is het eindelijk wel zo ver. De 5000 deelnemers mogen nu zondag eindelijk hun wandelschoenen aantrekken voor een wandeling van 8 kilometer langs bijzondere locaties in de Dijlestad.

"Start en finish liggen op de Grote Markt", klinkt het. "Daar kunnen de deelnemers met het Stadhuis meteen al een eerste historisch gebouw bezoeken. Elke deelnemer ontvangt er een Mechels Maantje. Een eindje verderop, in de Kruidtuin, worden de deelnemers getrakteerd op een uitgebreid ontbijt. En bij Brouwerij Het Anker kan wie wil een lekkere Maneblusser proeven."

Andere opmerkelijke plekken die de wandelaars kunnen bezoeken zijn onder meer Brouwerij Het Anker, De Vleeshalle, het Hof van Cortenbach en het Klein Begijnhof.

Het evenement is helemaal volzet.