18u13

Eerste fase werken Molenstraat bijna klaar

Meer dan een jaar na de start van de heraanleg, is de eerste fase van de werken aan de Molenstraat in Sint-Katelijne-Waver klaar. De aannemer bracht dinsdag de bovenste asfaltlaag. Ook de tweede fase van de werken verloopt vlot, klinkt het bij het gemeentebestuur.

Met het aanbrengen van de bovenste asfaltlaag tussen Dorp en de Scheerlei, zit de eerste fase van de werken er zo goed als op. Enkel het gedeelte ter hoogte van de bushalte krijgt geen asfalt, maar beton. Dat wordt maandag gestort. "Dankzij deze werken kunnen we zeggen dat de werken in fase 1 voor 98 procent klaar zijn", zegt burgemeester en schepen van openbare werken Kristof Sels.

Om het einde van de eerste fase te vieren, worden de buurtbewoners uitgenodigd op een drink van het gemeentebestuur. "Op die manier willen we hen bedanken voor hun geduld, begrip en medewerking", aldus de burgemeester.

Tweede fase

Ook de tweede fase van de heraanleg, tot voorbij de gemeentegrens met Putte, verloopt vlot. Op dat gedeelte is al een eerste asfaltlaag aangebracht. "De riolering zit er volledig in de grond", aldus Sels. "Na het bouwverlof gaat de aannemer er verder met de weginrichting."