14u10

Eerste WK-match Belgen lokt veel voetbalfans naar Bar Qatar

Woensdagavond kwamen heel wat voetbalfans samen in Bar Qatar in Hoogstraten om samen de WK-match België-Canada op het grote scherm te bekijken. De komende weken doet één van de hallen op de terreinen van Coöperatie Hoogstraten dan ook dienst als WK-dorp. De organisatie was blij verrast over de opkomst. Samen voetbal kijken zorgt dan ook voor meer ambiance, klinkt het in Bar Qatar.

Tijdens de match heerste er de nodige spanning, zeker nadat Canada een penalty kreeg, en ook een beetje teleurstelling door een niet zo daverend spel van onze Duivels. Toch zat de sfeer in Bar Qatar goed, en de meeste supporters keren aankomende zondag, wanneer de Rode Duivels tegen Marokko spelen, terug naar de WK-hal. “Het is voor het goede doel hier, en daar doen we het uiteindelijk voor hé", klinkt het.

Doel met gaten

In Bar Qatar krijgen de supporters de mogelijkheid om Kleine Strijders te steunen, een regionale stichting die zich engageert om het verblijf van kinderpatiëntjes en hun gezin in het ziekenhuis aangenamer te maken. De voetbalfans kunnen voor 1 euro trappen op een doel met gaten, en die opbrengst gaat naar Kleine Strijders. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV