6u55

Eerstejaars lerarenopleiding geven les op unieke locaties in Turnhout

De studenten van de Lerarenopleiding Lager Onderwijs van Thomas More hebben zich vrijdagvoormiddag ontfermd over de leerlingen van basisschool Sint-Jozefcollege Pieter De Nefstraat. In plaats van het klaslokaal, trekken de studenten met de leerlingen naar unieke plaatsen in Turnhout. Het skatepark Boneyard, Café Chaos, Cinema UGC en speelgoedwinkel Vrolijk... de studenten van Thomas More maken er stuk voor stuk krachtige leeromgevingen van.

Sint-Jozefcollege breekt uit

Het initiatief maakt deel uit van het vakoverschrijdende project “Het Sint-Jozefcollege breek uit”, waarbij de studenten van Thomas More aan de slag gaan met de kinderen van de lagere school van de Pieter De Nefstraat. Afhankelijk van de locatie waar er vandaag lesgegeven wordt, worden er activiteiten georganiseerd rond muziek, bewegen, natuur, rekenen, beeld en taal. De studenten brengen zo voor elke klas een verhaal tot leven op een unieke locatie.

Nieuwe werkvormen

Vorige week werd de nodige vakinhoudelijke en -didactische kennis van de eerstejaarsstudenten nog getest tijdens de examens. Met dit initiatief worden de studenten direct uitgedaagd om die kennis toe te passen in de praktijk en doen ze ervaring op met nieuwe werkvormen. Bovendien laten de studenten op deze manier zien aan de kinderen dat je ook buiten het klaslokaal, zelfs midden in de stad, iets kan leren.

De studenten van de Lerarenopleiding Lager Onderwijs van Thomas More worden op school vertrouwd gemaakt met teamteachen. Voor deze opdracht zijn ze dan ook ingedeeld in verschillende talentgroepen. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto's: RTV