2u42

Einde seizoen voor Witse Meeussen, die wel contract verlengt

Veldrijder Witse Meeussen uit Vlimmeren komt dit seizoen niet meer in actie. De 20-jarige Meeussen liep bij een val op Belgisch kampioenschap een breukje op in de rechterelleboog. Daardoor moet hij de laatste maand van dit veldritseizoen aan zich voorbij laten gaan.

"Een eerste onderzoek in de week na het BK bracht geen ernstige blessures aan het licht", laat Pauwels Sauzen - Bingoal, het team van Meeussen, weten. "Maar omwille van aanhoudende pijn kon Witse ook niet van start gaan in de Flandriencross van Hamme en ging hij maandag voor nieuw onderzoek naar elleboogspecialist Roger Van Riet van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen."

Daar kwam dus wel een breukje aan het licht, meer bepaald in de rechterelleboog. “Het gaat om een breukje dat goed zal herstellen en geen behandeling nodig heeft", vertelt Meeussen. "Maar crossen is te pijnlijk en vertraagt het herstel. Daarom neem ik nu mijn rust die normaal pas na het veldritseizoen stond gepland, en herneem ik nadien iets sneller de trainingen.”

Er is gelukkig ook goed nieuws voor Meeussen. Want zijn contract bij Pauwels Sauzen - Bingoal is verlengd tot 2023.