7u23

Elf arrestaties na inval in cocaïnewasserij in Arendonk

De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft vanochtend vroeg een cocaïnewasserij ontdekt in een loods aan Huisken in Arendonk. Het gaat om de eerste cocaïnewasserij die in ons land ontdekt wordt. Dat gebeurde na een samenwerking met de Nederlandse politiediensten.

FGP Antwerpen, afdeling Turnhout, werkte samen met de speciale eenheden van de federale politie. Op de locatie en in de verdere fase van het onderzoek konden momenteel elf mensen gearresteerd worden. Ze worden verdacht van inbreuken op de drugswetgeving in vereniging en criminele organisatie. De elf moeten later voor de onderzoeksrechter in Turnhout verschijnen.

51 kg cocaïne

Uit de vaststellingen blijkt dat in de loods cocaïne uitgewassen werd uit goederen en ter plaatse opnieuw tot blokken werd geperst. Er werd 51 kilogram cocaïne onderschept worden. Het technische labo, Clan lab Response Unit (CRU)) van de federale politie en het NICC voeren een onderzoek naar de sporen. Het gerechtelijk onderzoek wordt intensief verdergezet onder leiding van de onderzoeksrechter. Straks meer in RTV Vandaag.