1u15

Evenementen in Lier zorgen voor aangepaste verkeerssituatie

Op vrijdag is er weer heel wat te doen in Lier en dat zorgt op sommige plaatsen voor een aangepaste verkeerssituatie. Concreet gaat het om verkeersmaatregels in Tallaart, in de Arthur Vanderpoortenlaan en in Galgeveld.

Vrijdagvoormiddag, tussen 9 uur en 12 uur, wordt de Arthur Vanderpoortenlaan afgesloten tussen de Netelaan en de Leopold lll-laan. Dat deel wordt afgesloten omdat er schilderwerken moeten worden uitgevoerd. Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Leuvensevest en de Koningin-Astridlaan. De fietsers moeten rijden via de Leopold lll-laan.

Van vrijdag- op zaterdagnacht gaat er in Tallaart een fuif door en dat brengt ook wat verkeersmaatregels met zich mee. Zo geldt er éénrichtingsverkeer, behalve voor fietsers, in de Slenderstraat en deels in de Heistraat. Dat geldt van half negen ’s avonds tot vijf uur ’s ochtends. Tussen de Heistraat en nummer 26 wordt er bovendien een busparking ingericht, aan de oneven zijde van de straatkant. Aan de even zijde van de straatkant geldt dan weer een parkeer- en stilstaanverbod vanaf nummer 26 tot aan de Heistraat. In Tallaart van nummer 42 tot nummer 2 geldt ten slotte een snelheidslimiet van 30 km/uur.

Ook de Donkfeesten gaan vrijdag van start en daarom geldt er vanaf nu een parkeerverbod tot en met maandag 15 augustus op verschillende plaatsen in Galgeveld. Concreet gaat het om het stuk tussen Hockeyweg en de splitsing in Galgeveld, tussen Tuinweg en de splitsing in Galgeveld en tussen de splitsing en de doodlopende zijstraat naar de nummers 52-56. 

Foto: archief