5u26

Ex-topman FNG en sterke man KV Mechelen, Dieter Penninckx, in de cel

De ex-topman van de failliete modeketen FNG zit in de cel. Het gaat om Dieter Penninckx, 1 van de oprichters van de groep. Penninckx is ook nog altijd hoofdaandeelhouder van KV Mechelen.

Er loopt al langer een gerechtelijk onderzoek naar FNG. Daar zou in het verleden heel wat zijn misgegaan. En Penninckx, die samen met onder meer zijn vrouw, de modegroep oprichtte werd ook officieel in verdenking gesteld van fraude. Maar Penninckx werd toen niet opgesloten, maar hij moest zich wel aan bepaalde voorwaarden houden.

Vrijdag moest Penninckx dan samen met zijn vrouw opnieuw voor de onderzoeksrechter komen omdat hij zijn voorwaarden niet zou hebben nageleefd. Penninckx werd nu effectief naar de cel gestuurd. Zijn vrouw kreeg een enkelband.

Intussen werkt een curator aan een oplossing voor het failliete FNG, met merken als Brantano, Fred&Ginger en Claudia Sträter. Voor een aantal winkels werd al een overnemer gevonden. Voor andere merken is het niet duidelijk wat de toekomst brengt. Penninckx heeft altijd volgehouden dat zijn zakelijke problemen geen invloed zullen hebben op voetbalclub KV Mechelen. (Foto: archief)
 

Update 15/09

Het gerecht onderzoekt mogelijke misdrijven bij FNG, en dat onderzoek is nu uitgebreid naar witwassen. Er zouden aanwijzingen zijn dat er constructies zijn opgezet om geld te versluizen en wit te wassen. Dat geeft het strafonderzoek een nieuwe dimensie. De Mechelse onderzoeksrechter Theo Byl onderzoekt de zaak. Dat schrijven De Tijd en De Standaard.