5u30

Exclusieve Ommegangvlaggen worden geveild

In de Jezuïetenkerk in Lier worden vanavond twintig unieke handgemaakte vlaggen geveild. Het gaat om vlaggen die speciaal voor de Lierse Ommegang werden gemaakt als verzamelstuk.

Op zondag 2 en 9 oktober trekt de Lierse Ommegang door de stad. Het worden feestdagen van formaat. En daar horen vlaggen bij. De Gezellen van ’t Groot Volk, de Lierse ondernemersvereniging Lier4Business, de Beeldacademie en de stad Lier zetten daarom al sinds eind 2021 gezamenlijk hun schouders onder een ambitieus bevlaggingsproject. Er werd voor gekozen voor een reeks van 40 unieke handgemaakte vlaggen als verzamelstukken én een straatvlag die zowel de stad als de Lierenaars kunnen uithangen in de weken voor en na de Ommegang. De klassen van Beeldacademie Lier zorgden voor de uitwerking.

Vanavond om 20 uur wordt de helft van deze vlaggen geveild op een exclusief event in de Jezuïetenkerk. Presentator is acteur Lucas Van den Eynde, Peter Bernaerts is veilingmeester. De opbrengst van de veiling helpt de kosten van de Ommegang te dragen. Zowel ondernemers als particulieren zijn welkom. 

Foto: Stad Lier