20u55

Exhibitionist biedt kinderen geld aan om broek te laten zakken, openbaar aanklager vraagt celstraf en contactverbod

Een 33-jarige man uit Hulshout riskeert een voorwaardelijke gevangenisstraf van 30 maanden, een contactverbod met minderjarigen en een verbod om in de buurt van speelpleintjes, skateparken en voetbalvelden te komen. De man masturbeerde in het bijzijn van kinderen en bood hen ook 10 euro aan om zelf hun broek te laten zakken. Hij moest zich vandaag verantwoorden voor de rechter in Turnhout.

In mei en juni van vorig jaar kreeg de politie van de zone Neteland van een exhibitionist die onder meer aan speelpleintjes in Olen en Westmeerbeek ophield. Hij kon gefilmd worden door een overlastcamera. De politie verspreidde dat beeld in een opsporingsbericht. Na tips en onderzoek bleek het om een 33-jarige man uit Hulshout te gaan.

"Hij was geïnteresseerd in jongens tussen 6 en 14 jaar, en sloeg toe in de buurt van speelpleintjes in Olen en Westmeerbeek." zegt openbaar aanklager Catherine Dederen. “De man toonde meestal zijn geslachtsdelen en masturbeerde ook openlijk.”

10 euro

De man, die ook verbonden is aan een sportclub, lokte de kinderen soms ook met geld. Zo legde hij een briefje van 5 euro op de grond. Als de kinderen dat wilden oprapen, sprong hij tevoorschijn en liet hij zijn broek zakken.

“In een geval beloofde hij tien euro te geven aan jongens als ze hun broek lieten zakken. De jongens zijn toen meteen gaan lopen.”

De man riskeert nu een contactverbod voor minderjarigen, een verbod om in de buurt van speelpleinen en voetbalpleinen te komen en een voorwaardelijke celstraf van 30 maanden.

De advocaat van de man zegt dat de Hulshoutenaar pedofiele neigingen heeft en zich daar slecht over voelt. “Na een loopbaan als para heeft hij een sportschool opgericht", aldus de advocaat. "Door de coronacrisis was hij in een diep gat terecht gekomen en zijn de pedofiele gevoelens sterk teruggekomen. Hij wilde nooit minderjarigen kwetsen maar alleen zijn eigen behoeften bevredigen.” De man zou zich op dit moment laten behandelen voor zijn problematiek.