21u39

Farmaceutisch bedrijf Pfizer zoekt nog 75 extra werknemers voor productie covid-19 vaccin

Komende zaterdag 19 september organiseert de productie- en verpakkingssite van het farmaceutische bedrijf Pfizer in Puurs-Sint-Amands een jobdag om nog 75 extra werknemers te zoeken om mee te helpen aan de productie van een vaccin tegen covid-19.

Pfizer in Puurs-Sint-Amands is een van de locaties waar een coronavaccin geproduceerd zou kunnen worden als de klinische onderzoeken succesvol zijn en de regelgevende goedkeuringen zijn toegekend.

Er werken momenteel al meer dan 2800 mensen in het bedrijf, maar om te anticiperen op de eventuele productie van een coronavaccin ging Pfizer al vóór de zomer op zoek naar 150 extra werknemers. De helft hebben ze ondertussen al gevonden. Om de resterende 75 extra technisch operatoren te sprokkelen organiseert Pfizer op 19 september dus een jobdag. Dan kunnen geïnteresseerden op een paar uur tijd al eens kennismaken met het bedrijf en al een eerste jobinterview doen.

Als Pfizer en haar partner BioNTech alle goedkeuringen krijgen, verwachten ze om wereldwijd 100 miljoen doses te produceren tegen eind 2020, en mogelijk zo’n 1,3 miljard tegen eind 2021. (Foto: Made in Mechelen)