19u21
De wereld vandaag
zondag 24 september
19°C
58 km

Feryn Dakar Sport stoomt zich klaar voor Africa ECO-race met nieuwe wagens

Het Feryn Dakar Sport team heeft enkele nieuwe wagens gekocht om deel te nemen aan de Africa ECO Race, die wordt deze winter gereden en is te vergelijken met het oude concept van de Dakar Rally. De finish ligt aan het mythische Lac Rose in Dakar. De oude wagens werden volgens piloten Pascal Feryn en Koen Wauters wat log en voor de Dakar Rally van vorig jaar werden ze nog afgekeurd, het autoteam test de wagens momenteel in Spanje.

De nieuwe Toyota's worden uitvoerig getest op het Nasser Racing Camp, zo'n 70 kilometer van Barcelona. Het offroad Circuit is eigendom van Nasser Al-Attiyah, vijfvoudig winnaar van de Dakar Rally. Ideaal dus om de limieten van de nieuwe auto's op te zoeken. Want nadat de oude wagens net voor Dakar vorig jaar nog worden afgekeurd, is het tijd voor iets nieuw.

Het doel is hier om de wagens met piloten klaar te stomen voor de Africa Eco Race. Hoewel de wagens in principe dus veel aankunnen, ligt het plezier van rallyrijden in mythische landschappen wel voorop en is competitie minder belangrijk. Een race om van te genieten, klinkt het. Voor Pascal Feryn extra hard want hij maakt er meteen een familietrip van. 

Foto's/beeld: Feryn