10u22

Fietsenatelier Mol concentreert zich op tweedehands

Het Fietsenatelier – sinds 2016 een afdeling van De Sprong vzw - focust zich in de vestiging in Mol voortaan volledig op de herstelling en het onderhoud van stadsfietsen en de verkoop van tweedehandsfietsen. De verkoop van nieuwe fietsen en het onderhoud van elektrische fietsen gebeurt uitsluitend nog vanuit de fietswinkel in de Vaartstraat 1 in Meerhout.

Nieuwe locatie

Vandaag kan je een laatste keer terecht in de Sint-Apollonialaan 190b voor de aankoop van een nieuwe fiets. Vanaf 22 maart ben je in het werkatelier - enkele panden verder in de Sint-Apollonialaan 194 - welkom voor herstellingen en onderhoud van stadsfietsen en de aankoop van een tweedehandsfiets.

De sociale tewerkstelling in Mol blijft volledig behouden

De Sprong en het gemeentebestuur benadrukken dat de bestaande sociale tewerkstelling in Mol volledig verzekerd blijft. Op dit moment stelt De Sprong 25 inwoners te werk, waaronder 13 doelgroepmedewerkers maatwerkbedrijf, 7 arbeidszorgmedewerkers en 5 bedienden Het werkatelier blijft kwetsbare doelgroepen tewerkstellen en opleiden tot fietsenhersteller

De Sprong vzw is al vele jaren structurele partner van het gemeentebestuur voor de sociale tewerkstelling van kwetsbare doelgroepen. Als eigenaar stellen we in de Sint-Apollonialaan verschillende panden ter beschikking aan deze organisatie. Eén van de meest gekende en populaire initiatieven van De Sprong is het Fietsenatelier.