10u59

Filmopnames aan Turnhoutse gevangenis voor nieuwe TV-reeks met Mechelaar in hoofdrol

Een dag na de onrust in de gevangenis van Turnhout, was er opnieuw veel politie te zien in de Wezenstraat. Dit keer gelukkig niet voor problemen binnen de gevangenismuren, maar voor filmopnames. Want de straat vormde de locatie voor een scène van de nieuwe VTM-reeks 'Billie vs Benjamin'. De hoofdrol in de reeks is weggelegd voor Mechelaar Ward Kerremans.

'Billie vs Benjamin' is een romantische komedie van regisseur Tim Van Aelst, die onder meer bekend is van de series 'Wat als?', 'Safety First' en 'Studio Tarara'. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Charlotte Timmers (die Billie speelt) en Ward Kerremans (Benjamin). Timmers speelde eerder al mee in 'Wat Als', 'Tegen de sterren op' en 'Studio Tarara'. Mechelaar Ward Kerremans speelde onder meer in de telenovelle 'LouisLouise', 'Black-out' en de film 'The Racer'.

In andere rollen zien we onder meer Jeroen Perceval en Joke Emmers terug.

Liefde in tijden van polarisatie

'Billie vs Benjamin' vertelt het verhaal van een jongen en een meisje die verliefd worden, maar al snel blijken hun politieke visies lijnrecht tegen mekaar te staan. Billie is nogal links, terwijl Benjamin er nogal rechtse ideeën op nahoudt. Billie vs Benjamin is een reeks over liefde en angst: Romeo en Julia ten tijde van polarisatie.