14u09

Flyeractie en spreekuur moeten onderzoek naar moord op Juf Mieke verderhelpen

Op 10 november is het een jaar geleden dat Mieke Verlinden in haar woning in Noorderwijk (Herentals) met meer dan 100 messteken om het leven werd gebracht. Van de dader is nog altijd geen spoor. Om het onderzoek verder te helpen starten de speurders nu een flyeractie en een spreekuur in de pastorij van Noorderwijk.

Al een jaar vragen Noorderwijk en omgeving zich af wie Mieke Verlinden zo gruwelijk om het leven bracht. Ook naar het motief voor de moord op de zorgjuf van de plaatselijke basisschool is het nog steeds zoeken. Vandaag lanceren politie en parket een nieuwe oproep tot getuigen die het onderzoek naar de moord kunnen verderhelpen.

Zo komt er een flyeractie met daarop het rechtstreekse telefoonnummer van de speurder die al bijna een jaar onderzoek doet naar de moord. Om de drempel voor eventuele getuigen nog verder te verlagen, houden de speurders ook een spreekuur in de pastorie van Noorderwijk. Zo kunnen mensen die mogelijks iets meer weten zaterdag al terecht met hun info.

Man met orthopedische schoenen

Voorlopig heeft de politie nog maar weinig aanknopingspunten. Uit DNA-onderzoek van een bloedspoor dat de dader achterliet, is wel duidelijk dat de moordenaar zeker een man is. Een voetafdruk in het huis van juf Mieke, blijkt eveneens dat de dader orthopedische schoenen droeg van het merk Finn Comfort.

Eerder nam de politie al bij meer dan honderd mannen uit de buurt een DNA-staal af. Maar ook dat leverde voorlopig nog niets op.