17u07

Frans kwaliteitsblad Le Monde prijst trip naar Mechelen aan

Le Monde, met zijn 2,44 miljoen lezers en één van de belangrijkste dagbladen in Frankrijk, schoof recent Mechelen naar voren als één van de 20 bestemmingen in Frankrijk en Europa om te ontdekken in 2022. Mechelen krijgt daarbij het gezelschap van o.a. Tallinn, Bologna, La Reunion en Evian. De redactie roemt onder meer onze historische gebouwen die UNESCO Werelderfgoed zijn, het verkeersluwe stadscentrum en de Mechelse gastvrijheid voor gezinnen.

“Als Maneblusser doet deze erkenning mij erg veel deugd en ik hoop dat andere Mechelaars diezelfde fierheid ervaren”, zegt Mechels schepen voor toerisme Björn Siffer. “Le Monde is bij de grootste kranten van Frankrijk en heeft dus een grote impact. Ik hoop dus dat dit een aanmoediging kan zijn voor de Fransen om Mechelen te bezoeken. Dat kan alleen maar ten goede komen voor onze hotelsector, restaurants en cafés.”

Letterlijke vertaling van de passage

Mechelen, de mooie Vlaamse met 336 monumentale gebouwen, ideaal voor een Belgisch uitje met het gezin, op dertig minuten van Brussel. Vaar over de Dijle, kuier door dierenpark Planckendael, het Speelgoedmuseum... het is er allemaal