1u06

Frederik Frison en Steff Cras mogen naar de Vuelta

Lotto-Soudal rekent in de Ronde van Spanje op twee Kempenaren. Zowel Gelenaar Frederik Frison (29) als Steff Cras (25) uit Westerlo zijn in de selectie opgenomen en staan zaterdag aan de start in Burgos. Voor Frison wordt het zijn eerste deelname aan de Vuelta, Cras reed 2 jaar geleden al een keer mee.

Geen Caleb Ewan in de selectie van Lotto-Soudal voor de laatste van de 3 grote ronden dit seizoen. De Australiër viel zwaar in de afgelopen Tour. Het Belgische team neemt vooral jonge Belgen mee naar Spanje. En daarin is dus ook plaats voor de 2 Kempenaren van het team. Voor zowel Frison als voor Cras wordt het hun eerste grote ronde dit seizoen.

"Frederik Frison heeft zijn meerwaarde voor de ploeg al ontelbare keren getoond", zegt ploegleider Nikolas Maes. "Hij zal vooral Florian Vermeersch ondersteunen in de sprintetappes, maar Frederik is ook gebrand op een goede proloog en kan zeker ook meegaan in een ontsnapping.”

"Steff Cras heeft door Covid-perikelen nog niet zo heel veel kunnen koersen dit seizoen maar was alvast goed op dreef in de afgelopen Tour de l’Ain. De Vuelta moet hem dan ook zeker en vast liggen", klinkt het.

De Ronde van Spanje start zaterdag in Burgos en eindigt 3 weken later in Santiago de Compostella.