13u00

GBS Hoogstraten kan weer open

Bijna alle leerlingen van de gemeentelijke basisschool (GBS) van Hoogstraten kunnen vanaf morgen weer naar school. Sinds maandag was de school dicht omdat een aantal leerkrachten ziek waren. En enkele andere leerkrachten moesten in quarantaine. Daardoor was het organisatorisch onmogelijk om de school open te houden. Bovendien was er sowieso al een verlengd weekend.

Testen

Toch werd er ook beslist om het zekere voor het onzekere te nemen en iedeen te testen op corona. Daarvoor kwam de corona-testbus donderdag naar Hoogstraten. Bijna 250 leerlingen en leerkrachten werden getest. Iedereen testte negatief, op twee na. Dat betekent dat het aantal besmettingen onder controle is.

Daardoor mogen bijna alle leerlingen terug naar school. Alleen de leerlingen van een klasje van het 3de leerjaar nog niet. Zij moeten zondag of maandag een tweede test afleggen. Als die negatief is, mogen zij ook opnieuw naar school vanaf dinsdag.

De kinderen die positief testten, moeten uiteraard ook nog even thuis blijven tot hun quarantaine is afgelopen. En dat geldt ook voor hun broertjes en zusjes.

 

Foto: archiefbeeld