19u02
De wereld vandaag
maandag 24 januari
6°C
7 km

GBS Hoogstraten sluit deuren tot maandag

De gemeentelijke basisschool van Hoogstraten blijft nog deze week dicht. Dat heeft het stadsbestuur van Hoogstraten beslist. Er zijn momenteel te weinig leerkrachten aanwezig om les te kunnen geven. De ouders werden verwittigd en moeten hun kinderen de rest van de week thuis houden.

8 leerkrachten afwezig

Drie leerkrachten van GBS Hoogstraten zijn afwezig wegens ziekte wel geen COVID-19 verduidelijkt de school en tegelijk zijn er ook vijf leerkrachten in quarantaine. Op een totaal lerarenbestand van 28 leerkrachten, is dat teveel om op een goede manier les te kunnen geven. Daarom zal de school dichtblijven tot maandag 17 mei, in de hoop dat volgende week maandag de leerkrachten, die nu in quarantaine zitten, weer hun taak kunnen opnemen. De leerlingen die nu worden gevraagd thuis te blijven, hoeven niet in quarantaine. Het is ook niet nodig dat ze allemaal worden getest op COVID-19.

Organisatorische redenen

Directeur Marina Celis van de school wil verder benadrukken dat ze deze beslissing nemen vanwege organisatorische redenen en niet omwille van een onaanvaardbaar hoog aantal COVID-19-besmettingen. Momenteel zijn er drie kinderen die positief zijn getest en als gevolg daarvan zijn twee klassen in quarantaine.