10u50

Gedetineerden weigeren terug te keren naar cel

Tumult gisteren in de gevangenis in Mechelen toen gisteravond een 84-tal gedetineerden weigerden om terug te keren naar hun cel. Dat schrijft het Laatste Nieuws. De gevangenen zetten dinsdagavond de boel op stelten gezet toen ze na hun avondwandeling weigerden terug te keren naar hun cel. De gedetineerden eisen opnieuw bezoek. Om de gemoederen te komen bedaren, kwam ook de directie van de Mechelse gevangenis gisteravond ter plaatse.

Overleg


Na overleg lukte het de directie om in samenwerking met de cipiers de rust in de gevangenis uiteindelijk te doen terugkeren. Nog voor middernacht keerden alle 84 gedetineerden terug naar hun cel.  Vandaag zitten alle sociale partners samen met de directie van de Mechelse gevangenis voor overleg. Ook het Gevangeniswezen zal de situatie vandaag verder in detail bespreken.

De overheid riep al verschillende maatregelen in het leven om het coronavirus te bestrijden, daarom werd al sinds 14 maart alle vormen van bezoek geannuleerd tot en met 3 april. De penitentiaire instelling in Mechelen heeft te kampen met een historische overbevolking en een ernstige onderbezetting. Momenteel verblijven er ook 21 zieken.