16u42
De wereld vandaag
vrijdag 1 juli
20°C
112 km

Geel feest ! Eindelijk weer Palmenmarkt

In Geel is vrijdagavond Palmenmarkt afgetrapt. Na twee jaar kunnen de Gelenaars eindelijk weer feesten en vieren tijdens de grootste kermis van de Kempen. En veel inwoners hebben daar hard naar uitgekeken.

Door de coronapandemie moest de Palmenmarkt van 2020 en 2021 worden afgelast. Er waren plannen voor een wintereditie afgelopen december. Maar ook die kon niet doorgaan, omdat de coronamaatregelen het niet toelieten om zo'n evenement veilig te organiseren.

Vijf dagen feest

De kermis begon vrijdagavond met de Bellemannen die de kinderen meenamen over de foor voor een gratis ritje op de leukste attracties. Op zaterdagvoormiddag is er dan de jaarmarkt in de straten rond de kermis.

De drukste dag is traditioneel de zondag. Dan komen families van uit de hele Kempen naar de Palmenmarkt.

Maandag is er voor het eerst een 'prikkelarm' moment. Dat betekent dat de muziek iets zachter staat en de lichten niet zo fel flikkeren. Een moment speciaal voor mensen die dat allemaal niet verdragen.

De stad Geel voorziet ook een budget voor kansarme kinderen, zodat ook zij kunnen feesten. De Palmenmarkt wordt dinsdag afgesloten.

De Palmenmarkt in Geel betekent vijf dagen lang feesten.