12u26

Geel heeft met Sint-Dimpna elixir en de Sint-Gerebernus koffielikeur twee nieuwe dranken

Geel heeft twee nieuwe dranken: het Sint-Dimpna elixir en de Sint-Gerebernus koffielikeur. Bakker Peter Steurs en zijn vrouw Astrid Clonen hebben die op vraag van het stadsbestuur ontwikkeld. Aanleiding waren de de vijfjaarlijkse Dimpnadagen. Die werden door corona uitgesteld tot 2021, maar de stad vond het elixir en de koffielikeur te lekker om een jaar op de plank te laten staan.

Het elixir bevat toetsen van gember, limoen, sinas, vanille, anijs, iriswortel en bergalsem. Omdat het smakenpallet zo uitgebreid is zijn er weinig suikers toegevoegd. De koffielikeur is een gedistilleerde drank met een zachte koffiesmaak die als borrel gedronken kan worden of als smaakmaker kan dienen in verschillende recepten. Beide dranken hebben een alcoholpercentage van 21%. 

Het Sint-Dimpna Elixir en de Gerebernus koffielikeur zijn verkrijgbaar in de bakkerij van Peter en Astrid. De stad zal de dranken ook schenken tijdens activiteiten gelinkt aan haar patroonheilige.