10u44

Geel Zomert! gaat door: met 'Covidsafe-ticket' en extra maatregelen

Stad Geel heeft plannen om toch enkele concerten van Geel Zomert! te laten doorgaan. Dit zal wel gepaard gaan met enkele maatregelen. Zo zal je een toegangsticket en een Covid Safe-ticket nodig hebben om de concertweide te betreden.

Vanaf 13 augustus zijn er 5 weken lang elke vrijdag optredens aan jeugdcentrum den Boogaard. Wie wil gaan kijken, moet wel een ticket kopen. Dat kost 4,6 euro en wordt weer omgezet in drankbonnen. Ook kom je er alleen maar in met het zogenaamde covid-safeticket waarover het overlegcomité vandaag nog debatteert. Al wie 12 jaar of ouder is moet dus kunnen bewijzen dat hij of gevaccineerd is, of een PCR-test gedaan heeft of genezen is van covid.Vandaag wordt normaal gezien het licht op groen gezet voor het gebruik van het Covid Safe-ticket. Dat is de Belgische toepassing van het Europees coronacertificaat, het Digital Covid Certificate. Het moet de veilige organisatie mogelijk maken van massa-evenementen en pilootprojecten in de aanloop daar naartoe. Op het ticket zal staan of je volledig gevaccineerd bent, recent negatief testte of antilichamen hebt na een besmetting met het coronavirus in de laatste zes maanden.

Tickets van Geel Zomert zijn verkrijgbaar vanaf 3 augustus verkrijgbaar via Cultuurcentrum de Werft - Geel. Meer info via https://www.visit-geel.be/geel-zomert