12u23

Geelse mondiale raad verkoopt kerstkaartjes ten voordele van vluchtelingenprojecten

De Geelse mondiale raad verkoopt dit jaar kerstkaarten met een bijzonder verhaal. Het kunstwerk dat op de kaartjes prijkt, is gemaakt door de vluchtelingen die dit jaar verbleven in jeugdheem Zonnedauw in Geel. In het kader van de Dimpnadagen maakten zij een kunstwerk over ‘vluchten’. De wenskaarten worden per 3 verkocht en kosten 5 euro per pakketje. De opbrengst van de kerstkaartjes gaat integraal naar projecten die zich inzetten voor de ondersteuning van vluchtelingen.

Eigen interpretatie Dimpna-verhaal

Dit jaar fungeerde jeugdheem Zonnedauw als een tijdelijk opvanginitiatief van Fedasil. De vluchtelingen die daar werden opgevangen hebben met de Dimpnadagen een kunstwerk gemaakt over vluchten. Dimpna is de patroonheilige van Geel en de legende gaat dat ze haar vaderland moest ontvluchten omdat ze niet met haar gekke vader wilde trouwen. In het kunstwerk dat nu op de kerstkaartjes gedrukt staat, hebben de vluchtelingen hun interpretatie weergegeven van het verhaal van Dimpna.

Cadeaubeurs Oxfam wereldwinkel

De kerstkaartjes, een dubbele kaart met een envelop, zijn te koop in pakketjes van drie. Voor een pakketje betaal je 5 euro. De kaarten zijn verkrijgbaar op de cadeaubeurs van Oxfam wereldwinkel die tijdens het weekend van 2 (19u30 – 22 uur), 3 (10 uur – 20 uur) en 4 (12 uur – 18 uur) december plaatsvindt in De Waai. 

De kaarten zijn ten slotte ook verkrijgbaar in de wereldwinkel van Geel en bij de leden van de mondiale raad. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: stad Geel