9u36

Geelse werknemers stelen voor 400.000 euro aan sigaretten

Twee werknemers van het logistieke bedrijf Khuene+Nagel uit Geel zaten vandaag op de beklaagdenbank. De twee worden ervan verdacht voor 400.000 euro aan sigaretten te hebben gestolen. Ook een vrachtwagenchauffeur van een andere firma en twee helers die de gestolen sigaretten te koop aanboden bij nachtwinkels waren bij de zaak betrokken. De werknemers werden betrapt aan de hand van hun dienstrooster, camerabeelden en het track en trace-systeem van een vrachtwagen.

20 maanden cel

De zaak ging aan het rollen toen bij Khuene+Nagel in de zomer van 2021 verschillende paletten met tabaksproducten verdwenen waren. Het ging om zo’n 7 à 8 paletten voor een totale waarde van 355.000 euro. Op camerabeelden was te zien hoe één van de betrokken werknemers tabaksproducten ter waarde van 60.000 euro te veel  inlaadde in een vrachtwagen. De paletten met sigaretten werd telkens door dezelfde vrachtwagen vervoerd. Voordat de chauffeur de bestelde tabakswaren naar de klant bracht, stopte de vrachtwagenchauffeur aan een loods om het gestolen palet uit te laden. De sigaretten belandden uiteindelijk bij twee helers die de tabakswaren verkochten aan nachtwinkels.

Na onderzoek is gebleken dat er nog meer sigaretten waren verdwenen dan aanvankelijk gedacht. Het bedrijf eist nu een schadeclaim van 400.000 euro.

De betrokken werknemers riskeren beiden 20 maanden cel. De vrachtwagenchauffeur was bij één diefstal minder betrokken. Hij riskeert 18 maanden cel. Tegen de twee helers vorderde de aanklager 1 jaar gevangenisstraf.