20u31

Geen andere besmettingen bij Plukon in Olen

Bij het vleesverwerkend bedrijf Plukon in Olen zijn geen nieuwe besmettingen met Covid-19 vastgesteld. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. Eergisteren raakte bekend dat 1 medewerker positief getest had bij de huisdokter. Het ging om een interim-kracht.

Nadien voorzag het bedrijf zelf een vrijwillige test voor alle personeelsleden. 40 medewerkers, van wie 25 die mogelijk in contact waren geweest met de zieke, lieten zo'n test doen. Gisteravond waren de resultaten binnen. En daaruit bleek dat niemand anders het corona-virus heeft.

  

Voorzorgen

Plukon wijst er nog op dat het al sinds het begin van de zomervakantie medewerkers die op vakantie zijn geweest, de kans geeft om zich vrijwillig te laten testen in het bedrijf. En ook nieuwe werknemers kunnen dat laten doen. 125 mensen deden dat al. En niemand van hen testte positief. Behalve dus nu afgelopen week, die ene interimmer, bij de huisdokter.

Bij Plukon werken zo'n 200 mensen. Toen bekendraakte dat er een interim-medewerker positief had getest, werd natuurlijk onmiddellijk gedacht aan andere vleesverwerkende bedrijven in binnen- en buitenland waar er grote uitbraken waren. Maar daar is hier dus absoluut geen sprake van. Het bedrijf is fier dat de voorzorgsmaatregelen die de directie heeft genomen tegen het coronavirus, werken. (Foto: archief)