0u56

Geen bloedprocessie in Hoogstraten wel viering op RTV en stratenloop

Voor het tweede jaar op rij is er geen kermis en jaarmarkt in de Heilig Bloedweek, die van 29 mei tot 6 juni plaatsvindt in Hoogstraten. Ook al kan de Heilig Bloedprocessie niet uitgaan, toch wil Hoogstraten de Heilig Bloedweek niet ongemerkt laten passeren en is er opnieuw een alternatieve editie.

Heilig Bloedverhaal op TV

Op zondag 30 mei kunnen gelovigen om 9.30 uur via RTV een viering volgen rond het Heilig Bloedverhaal met muzikale omlijsting. 

Pastoor Bart Rombouts licht toe: “Met deze alternatieve editie willen wij iedereen danken die Heilig Bloed genegen is. Wij willen vooral de vele medewerkers en processiegangers niet vergeten. Zonder hen is de organisatie van de processie onmogelijk. Wij hopen volgend jaar opnieuw een beroep te mogen doen op allen. Vink de zondagen 12 en 19 juni 2022 alvast aan in je agenda. Samen duimen wij dat corona dan voorgoed verleden tijd is.”

Op Sacramentsdag donderdag 3 juni kunnen geïnteresseerden in de namiddag het Heilig Bloeddoek en het Heilig Sacrament bekijken in de Sint-Katharinakerk. Dat gaat met 15 personen tegelijk. Reserveren kan via 03/314 51 54.

De 36ste editie van de stratenloop staat in het teken van het goede doel.

Voor de alternatieve stratenloop heeft de sportraad 36 kilometer loop- en wandelroutes uitgestippeld. “Van 29 mei tot 6 juni kunnen sportliefhebbers een of meerdere routes van de ‘36 van Hoogstraten’ lopen of wandelen”, legt schepen van Sport Arnold Wittenberg (Hoogstraten Leeft) uit. “Met dit concept willen we er toch nog een feestelijke editie van maken. Wie deelneemt, steunt het goede doel van welzijnsschakel ’t Ver-Zet-je.” Indien met alle deelnemers de kaap van 3.600km wordt gehaald, dan stort de organisatie 1 euro per 2 kilometer aan ’t Ver-Zet-je. 
De routes staan op www.hoogstraten.be/stratenloop