3u52
De wereld vandaag

Geen Dauphiné of Ronde van Zwitserland voor Wout van Aert

De appendixoperatie die Wout van Aert vrijdag moest ondergaan, gooit zijn voorbereiding op de Ronde van Frankrijk en de Olympische Spelen in de war. Zo moet van Aert de Dauphiné, waar hij vorig jaar nog een rit en de groene trui won, uit zijn programma schrappen. Hij zal nu waarschijnlijk wel deelnemen aan het BK tijdrijden.

Normaal gezien zou van Aert vorige week afgelopen zaterdag aan een eerste hogestage richting Tour en Spelen beginnen. Maar een blindedarmonsteking stak daar een stokje voor. Hij moest geopereerd worden en een tijdje rust inlassen. Zijn team Jumbo-Visma gaat ervan uit dat de Herentalsenaar niet voldoende hersteld zal zijn van die ingreep om deel te nemen aan de Dauphiné (30 mei - 6 juni).

Terug op BK

Ook de Ronde van Zwitserland (6 juni - 13 juni) zou nog te vroeg komen. Normaal gezien keert van Aert, die dit jaar oa. Gent-Wevelgem en de Amstel Gold Race won, terug in competitie op het BK tijdrijden op 16 juni. Daar verdedigt hij zijn Belgische titel. Normaal gezien zou hij dat BK aan zich voorbij laten gaan voor een hoogtestage in functie van de Tour en de Spelen, maar daar moet hij dus op terugkomen. Ook op het BK op de weg (20 juni) zal hij van de partij zijn. Een week later start dan de Ronde van Frankrijk.

Intussen traint van Aert wel al terug. Gisteren reed een eerste kort ritje op de rollen. Volgende week vertrekt hij normaal op stage naar de Sierra Nevada om zich klaar te stomen.