0u39

Geen evenementen meer en sluitingsuur in zomerbar Calabria

In zomerbar Calabria weerklinkt er voortaan geen luide muziek meer. Ook werd er een sluitingsuur vastgelegd. Dat heeft het Herentalse stadsbestuur beslist. Zomerbar Calabria trapte de zomer af als horecapop-up in Herentals. De organisatie vormde het multifunctioneel terrein om tot een gezellige zomerbar. Naarmate de zomer vorderde, de coronamaatregelen afnamen en meer burgers gevaccineerd werden, veranderde de zomerbar geleidelijk in een muziekbar. Zo werden er dj’s en andere activiteiten ingepland.

Woonwijk

De zomerbar is echter gelegen in een woonwijk, waardoor de overlast bij de buurtbewoners steeds groter werd. Evenementen zoals Back To Basic zorgden voor situaties, waarbij de geldende coronamaatregelen en gemaakte afspraken niet werden nageleefd. Daarom grijpt het stadsbestuur in zodat zomerbar Calabria opnieuw een stille pop-up wordt. Voortaan mogen er geen dj’s meer worden geprogrammeerd en het sluitingsuur is om 22 uur. 

Het sluitingsuur kan eventueel terug verlengd worden indien Calabria aantoont dat de organisatie geen hinder veroorzaakt voor de buurtbewoners en de nodige veiligheidsplannen op punt staan.