4u09

Geen Olympische Spelen voor topruiter Jos Verlooy

Ruiter Jos Verlooy uit Grobbendonk gaat niet naar de Olympische Spelen in Tokio. Zijn paard Igor heeft een zware blessure en raakt niet fit voor de Spelen.

Sportief drama

De afzegging is natuurlijk een drama voor Jos Verlooy. Want de Olympische Spelen zijn voor elke sporter een hoogtepunt. “Als je alles op de Olympische Spelen zet en dan minder dan twee maanden ervoor moet afzeggen, dan begrijp je dat de wereld even stilstaat,” zegt Jos Verlooy in een persbericht. Door die plotse blessure is het nu wel al zeker dat Igor onmogelijk nog fit kan geraken tegen de Olympische Spelen en dus werd de knoop nu al doorgehakt.


“Alles verliep tot nu toe volgens plan”, gaat Verlooy verder. “Twee weken geleden heb ik Igor voor het eerst ingezet in Sentower in Oudsbergen. Ik heb
Igor daar gewoon weer de sfeer laten opsnuiven. Bedoeling was om hem elke week weer wat meer in het ritme te laten komen, zodat hij volledig klaar
zou zijn voor Tokio. Maar dan dit, uit het niks. Het is niet te vatten.”

Medaillekandidaat

Jos Verlooy is zelf nog maar 26. Voor een ruiter is dat nog jong. Dus er zullen nog wel Olympische Spelen volgen. Toch blijft het een gemiste kans voor de Kempenaar. "Ik weet niet of ik ooit nog over zo’n toppaard zal beschikken, een paard waarmee ik zeker op het podium had kunnen staan. Over drie jaar is Igor 16 jaar."

"Ik ben ervan overtuigd dat hij de Spelen van Parijs moet kunnen halen, ook al omdat het dichtbij is, maar tegen dan zal hij dus wel al 16 jaar zijn. Dat is toch wel de limiet.”

 

Foto: Caremans