19u59

Geen Vélo d'Or voor Wout van Aert, Kempenaar opnieuw 3de

Wout van Aert moet voor het tweede jaar op rij vrede nemen met de 3de plaats in de strijd om de Vélo d'Or, de verkiezingen van de beste wielrenner ter wereld van het Franse Vélo Magazine. Tadej Pogacar ging met de prijs aan de haal. De Sloveense Tourwinnaar haalde het voor zijn landgenoot Primoz Roglic en Wout van Aert.

Van Aert won dit jaar onder meer het BK, Gent-Wevelgem en de Amstel Gold Race. Ook in de Tour de France mocht hij het zegegebaar maken. Hij won de legendarische rit over de Mont Ventoux, een tijdrit en sprintte ook naar winst op de Champs Elysées. Daarnaast won hij ook zilver op het WK tijdrijden, de Olympische wegrit en het WK veldrijden.

Ondanks dat enorme palmares deed Tadej Pogacar dit jaar volgens Vélo Magazine dus nog beter. Het Sloveense wonderkind won voor het tweede jaar op rij de Tour en won met Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije ook 2 absolute monumenten. In de Olympsiche wegrit pakte hij brons, na Carapaz en Van Aert.

Die andere Sloveen Primoz Roglic, ploegmaat van Van Aert bij Jumbo-Visma werd tweede in de prestigieuze verkiezing. Hij won dit jaar de Olympische tijdrittitel, 4 ritzeges én de eindzege in de Ronde van Spanje.