12u57

Geen wandeling voor veilig fuiven in Willebroek: "Nog altijd niks gehoord van gemeente"

Er komt geen wandeling dinsdagavond aan het Louis De Naeyerplein voor het recht op veilig fuiven. De organisatoren, twee vrienden Senne en Stijn, hadden een aanvraag gedaan voor de wandeling. Maar kregen nog geen goedkeuring van de gemeente.

De voorbije weekends waren er op fuiven in Willebroek verschillende vechtpartijen. Vaak ging het om dezelfde jongeren die voor problemen zorgden. En daartegen wilden Stijn en Senne dus een signaal geven. Maar na herhaaldelijke vragen bij de gemeente is er twee dagen voor de manifestatie nog altijd geen toestemming. 

Logisch, zegt de burgemeester Eddy Bevers (N-VA). "De procedure voor zo'n aanvraag neemt normaal weken in beslag. Maar de gemeente heeft de vraag voor de wandeling versneld en zou morgen de jongeren officieel op de hoogte brengen dat het kan." Maar dat is volgens de jongeren te kort dat om de organisatie nog alles geregeld te krijgen.

Morgen houden de politie en de gemeente trouwens ook een persmoment over een actieplan voor veilige fuiven en jongerenfeesten in Willebroek. Dat het probleem ernstig wordt genomen, is dus wel duidelijk.