23u36

Gemachtigd opzichter Wim stopt na 25 jaar: "Geen makkelijke beslissing"

Een bekend figuur in Peulis is vanaf maandag met pensioen. Wim Van den Bossche laat al sinds jaar en dag kinderen oversteken vlakbij de vrije basischool. Maar vandaag deed hij dat voor het laatst.

Wim kent zowat elk kind bij naam, en weet ook welke kinderen er al hebben overgestoken of wie te laat is. De buurbewoners en de ouders zullen hem missen, want na heel wat jaren is hij vandaag aan zijn laatste dag bezig.

"Na 25 jaar trouwe dienst en er in weer en wind staan, is het niet gemakkelijk om dat besluit te nemen", vertelt hij. "De ouders zijn de vriendelijkheid zelve. Als je zelf vriendelijk bent, dan zijn ze vriendelijk terug. En zo bouw je een band op."

"Lastig om ploeg te vormen"

Wim werkt ook als vrijwlliger op school. Hij helpt tijdens de lunchpauze, of hij steekt een handje toe als er een klus moet gebeuren. Vanmorgen werd hij in de bloemetjes gezet door het Putse gemeentebestuur. Het afscheid van Wim valt ook de gemeente zwaar, want het is steeds moeilijker om mensen te vinden die gemachtigd opzichter willen worden. 

"Wij mogen die mensen nu maar 1 jaar houden. En dat is een groot probleem", zegt burgemeester Peter Gysbrechts. "Zo is het heel lastig om echt een ploeg te vormen. De vaste mensen, waar je altijd op rekent op die oversteekplaatsen, die zijn stilaan met pensioen aan het gaan. En dat maakt het heel moeilijk."