20u29

Gevaarlijk kruispunt ring Turnhout conflictvrij gemaakt

Volgende week vrijdag activeert het Agentschap Wegen en Verkeer de nieuwe verkeerslichten op het kruispunt van de Turnhoutse ring met de Steenweg op Zevendonk. De nieuwe lichten zorgen voor een conflictvrije afwikkeling. Het kruispunt staat al lang op de lijst met zwarte punten in Vlaanderen. Ook de nieuwe afslag aan supermarkt Carrefour gaat open. Normaal gezien zouden de lichten begin december al actief worden, maar door het slechte weer werd de activatie uitgesteld.

De afgelopen maanden werd er gewerkt aan het kruispunt. Dat gebeurde voornamelijk in de middenberm en de zijkant van de weg. Omdat er voor de veiligheid af en toe een rijstrook afgesloten moest worden, ging dat soms gepaard met verkeershinder. Daar komt na donderdag een einde aan.

“Op donderdag 2 december neemt AWV de nieuwe verkeerslichten in dienst”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters. Die werken starten ’s ochtends en gebeuren onder politiebegeleiding. Dat zal tijdelijk voor wat extra hinder zorgen. Automobilisten die het kruispunt moeten passeren, moeten rekening houden met extra vertragingen op donderdag.

Afslagstrook Carrefour

"Even verderop op de ring werd eerder dit jaar ook al een nieuwe doorsteek in de middenberm gemaakt, met afslagstrook naar de supermarkt Carrefour. De verkeerslichten aan deze doorsteek zijn gekoppeld aan de nieuwe lichten ter hoogte van de N19 en zijn eveneens vanaf donderdag actief", klinkt het.
 
Op vrijdag 3 december zijn alle werken klaar.