9u31

Godshuis wordt ontmoetingsplaats De Bollaard

De Bollaard, dat is de nieuwe naam van het Godshuis in Puurs-Sint-Amands. Het gebouw staat momenteel leeg, maar krijgt een nieuwe rol binnen het masterplan ‘Echo’s van de Schelde’. Het wordt dé ontmoetingsplek waar inwoners van Puurs-Sint-Amands terechtkunnen voor alles wat te maken heeft met gemeentelijke dienstverlening, zorg en welzijn.

Ankerplaats

Alle inwoner werden eind juni opgeroepen om een naamvoorstel in te dienen. Er kwamen meer dan 60 suggesties binnen. Uiteindelijk werd gekozen voor de naam die de bewoners van het woonzorgcentrum Ter Schelde instuurden. Het wordt dus ‘De Bollaard’. Dat is een Vlaamse benaming voor een ankerplaats aan de kaai, waaraan schepen zich kunnen vastmaken.

Burgemeester Koen Van den Heuvel: “Deze nieuwe naam is heel toepasselijk. Sint-Amands is uniek door zijn ligging aan de Schelde. Daarom is het passend dat de naam een link heeft met water. En het voormalige Godshuis wordt een ankerplaats binnen onze gemeente. Iedereen die nood heeft aan ondersteuning, ontmoeting en verbondenheid kan hier aanmeren.”

De bewoners van woonzorgcentrum Ter Schelde zijn ontzettend fier en blij dat hún suggestie de winnaar is geworden. Als beloning trakteerde de gemeente alle bewoners en medewerkers op taart, een attentie die bijzonder in de smaak viel.