2u31

Goud voor België, maar niet voor van Aert

België heeft weer een wereldkampioen wielrennen. Maar niet topfavoriet Wout van Aert, wel die andere Belgische kopman Remco Evenepoel pakte de regenboogtrui in Australië.

In de Kempen werd natuurlijk veel verwacht van dit WK. Op verschillende plaatsen in en om Herentals en Lille, de woonplaats en de geboorteplaats van Wout van Aert, werd het wereldkampioenschop café, bij een ontbijt, gevolgd. Onder meer in het Mollenhof in Poederlee kwamen zo'n 50 mensen, onder hen veel jeugdvrienden van van Aert, samen.

Maar van Aert zat al snel in de verdrukking, toen Remco Evenepoel al vroeg in de koers de vlucht vooruit koos. De kopgroep pakte 2 minuten op het peloton en van Aert moest de benen stilhouden. Uiteindelijk ging Evenepoel ook lopen uit de kopgroep. Lutsenko leek even te kunnen volgen, maar ook die moest eraf. Zo voerde Evenepoel een sterk nummer op en kwam hij met ruime voorsprong alleen over de meet.

Het peloton met Wout van Aert pikte nog alle andere vluchters op. En in de spurt van dat peloton werd de Kempenaar derde. Op die manier viel hij net naast het podium. Maar toch een mooi ereplaats voor van Aert die nooit kon of mocht tonen hoe goed zijn benen waren op dit WK.