13u14

Gratis shopping voor kwetsbare doelgroepen

Het Sociaal Huis van Bornem organiseert vrijdag een gratis shoppingmoment voor kwetsbare personen. Dat kan dankzij een schenking van kledingwinkel Follie in de Boomstraat. Zij doneerden hun kledingoverschotten van de voorbije twee seizoenen.

Concreet gaat het om nieuwe vrouwenkleding en accessoires in allerlei maten en voor alle leeftijden. “Op vrijdag 30 april kunnen kwetsbare doelgroepen gratis komen shoppen tijdens een shoppingmoment in zaal Kloosterheide ”, zegt stagiaire Lana Vyncke van de dienst buurtwerking en activering. “Klanten hebben een afspraak gemaakt om langs te komen, zodat ze niet met te veel aanwezig zijn. Tussen de afspraken door ontsmetten we alles. Op die manier houden we het veilig. We verwelkomen vrijdag al 30 personen, maar er kunnen er zeker nog bijkomen.” 

Bornem is kledingwinkel Follie heel dankbaar voor de gulle gift. “Aangezien dit om een aanzienlijk aantal stuks ging, kunnen we àal onze mensen in een kwetsbare situatie de kans geven om hiervan te genieten. Het was dus zeker de moeite om hiermee aan de slag te gaan”, aldus schepen Elke Cuyt. .