18u18

Grobbendonkenaar riskeert 10 jaar cel voor dubbele moordpoging

De 35-jarige C.W. uit Grobbendonk moest zich vanmorgen voor de rechter in Turnhout verantwoorden voor een dubbele moordpoging. De man schoot met een jachtgeweer naar twee mannen, die daarbij gewond raakten.

Vrouwenkwestie

De 2 slachtoffers, een 32-jarige man uit Lille en een 42-jarige man uit Vorselaar, waren in de nacht van 12 op 13 juli na een nachtje stappen naar het huis van de dader in Grobbendonk gereden om een vrouwenkwestie uit te praten. Er ontstond een woordenwisseling waarna de Grobbendonkenaar een jachtgeweer nam om op de twee bezoekers te schieten.

Herladen

De 2 mannen vluchtten naar hun auto, maar werden een tweede keer beschoten. Allebei werden ze geraakt, een aantal kogelbolletjes moest operatief verwijderd worden. “Belangrijk om weten is dat met het jachtgeweer maar één schot kan afgevuurd worden”, benadrukt aanklager Wim Smets. “Hij heeft dus doelbewust het wapen herladen om nog eens gericht te schieten op het moment dat ze aan het vluchten waren.” De dader riskeert 10 jaar cel. Hij wilde de mannen naar eigen zeggen niet doden en schoot uit zelfverdediging.