6u59

Groen Berlaar wil grote fietszone in schoolomgeving

De raadsleden van Groen Berlaar willen van de schoolomgeving van het Heilig Hart van Maria en GBS de Stap één grote fietszone maken. Zeker nu de kerkomgeving afgesloten is door wegenwerken vindt Groen dat er extra ingezet moet worden op de verkeersveiligheid van leerlingen.

Concreet wil Groen fietsstraten maken van de Pastoor Haemelsstraat, het eerste deel van de Sollevelden en een deel van de Constant Verhulststraat. Dit wil zeggen dat de huidige zone 50 vanaf halverwege de Sollevelden een zone 30 zou worden en dat fietsers op de baan niet voorbij gestoken mogen worden.

“Sinds de werken aan de Pastorijstraat en de kerkomgeving is de verkeerssituatie onhoudbaar geworden. Op het einde van de schooldag staan de straten hier vol met auto’s die nergens meer door kunnen rijden. Fietsers moeten noodgedwongen tussen de rijen auto’s slalommen en moeten tegelijk uitkijken voor tegenliggers. Dit is onverantwoord en lokt ongevallen uit”, aldus gemeenteraadslid van Groen Brend Van Ransbeeck. Vanavond wordt dit punt besproken op de gemeenteraad.