13u40

Grote vondst van 27 lachgasflessen na controle autobestuurder

De politie vond bij controle van een auto met 2 inzittenden in de Elektriciteitstraat in Mechelen 2 grote flessen lachgas. Ook had de bestuurder had ook 560 euro cash op zak en 2 gsm’s die, naar eigen zeggen, aan geen van beiden toebehoorden. Na verder onderzoek en bij een huiszoeking van een hen werd een grote lading van lachgas aangetroffen. Maar liefst 27 grote flessen lachgas en een gebruikershoeveelheid drugs konden de agenten in beslag nemen. De man werd ter beschikking gesteld van het parket.

Lachgas blijkt bijzonder populair

Nog afgelopen weekend kon de politie van de zone Mechelen-Willebroek weer 2 bestuurders met lachgas onderscheppen. Aan de parking ter hoogte van de Kleine Nieuwedijkstraat – Caputsteenstraat kon de politie zaterdagnamiddag 2 mannen betrappen die zich verdacht gedroegen. Politie vermoedt direct dat het hier om een transactie gaat. Een politiepatrouille merkt later dat een van de mannen met een ballon lachgas aan het gebruiken is in zijn wagen. De 23-jarige man wordt geverbaliseerd .

Een klein uurtje later treft een patrouilleploeg het andere voertuig aan in de Caputsteenstraat. Ook de 21-jarige man is in het bezit van lachgas en een groot aantal ballonnen. De tweede bestuurder krijgt ook een PV . De politie neemt de flessen lachgas van beide mannen in beslag. 

Auto met 5 flessen lachgas

En lachgas blijkt populair te zijn in de Mechelse regio. Want de politie kon ook een bestuurder tegenhouden. De man vervoerde vijf gevulde flessen lachgas. Die waren niet vastgemaakt en lagen gevaarlijk los in het voertuig: 2 flessen op de achterbank en 3 flessen, die van die achterbank gevallen waren, lagen op de voetruimte ervoor.

Betrokkene betaalde hiervoor een boete van 275 euro cash ingevolge een inbreuk op de ADR-wetgeving. Tevens werden alle flessen lachgas in beslag genomen met een bijkomend proces-verbaal.

(foto onder van Politie Mechelen-Willebroek: flessen lachgas op de achterbank niet alleen verboden maar ook nog erg gevaarlijk)