21u55

Gynaecoloog uit Turnhout riskeert vijf jaar cel voor verkrachting van acht vrouwen

Een gynaecoloog van 58 uit Turnhout wordt beschuldigd van verkrachting van acht van zijn patiënten. Hij riskeert 5 jaar cel. Enkele vrouwen verklaarden dat ze tijdens een consultatie op hun handen en knieën moesten zitten en dat de man hen met zijn vingers penetreerde. “Ik wilde tonen hoe ze minder pijn kunnen hebben tijdens het vrijen”, legde de gynaecoloog uit tijdens de zitting.

Zijn advocaat vertelde dat hij in zijn carrière al ruim 13.500 patiënten gezien. De beklaagde ontkende gisteren de feiten met klem op de correctionele rechtbank in Turnhout. Volgens het Openbaar Ministerie was er wel degelijk sprake van aanranding en verkrachting. 

Het ontslag van de gynaecoloog in het AZ Turnhout sloeg in oktober 2018 in als een bom. Het AZ Turnhout besliste daarop om de samenwerking met de gynaecoloog stop te zetten.

De vijftiger verscheen gisteren voor de rechtbank in Turnhout voor de aanranding van de eerbaarheid en verkrachting van acht voormalige patiënten. De rechtbank velt een vonnis op 12 oktober.