4u56

Heindonk wil oud-gemeentehuis opwaarderen

De gemeente Heindonk, bij Willebroek, is op zoek naar een nieuwe invulling voor het oud-gemeentehuis. Maar door de lange geschiedenis is de site complex. Daarom schakelde de gemeente een onderzoeks- en architectenbureau in om de verschillende herbestemmingspistes na te gaan.

Het oud-gemeentehuis van Heindonk dateert al uit de 15de eeuw en kreeg doorheen de jaren verschillende invullingen. Eerst stond er een kapel voor het augustinessenklooster op de site, die dan later gebruikt werd als parochiekerk voor Heindonk en nog later als gemeentehuis en een gemeenteschool met onderwijzerswoning. Het gebouw werd uiteindelijk ingericht als ontmoetingscentrum, dat gebruikt werd voor de gemeenteraadsverkiezingen of door inwoners als repetitielokaal.

De gemeente wil de geschiedenis niet verloren laten gaan en daarom is ze nog op zoek naar oude foto’s van de site. Inwoners die nog foto’s hebben (oude klasfoto’s, trouwfoto’s, foto’s van de gebouwen, etc.) kunnen die uploaden via de website van Willebroek Wil Wat.