18u44

Heist-op-den-Berg zoekt nieuwe dorpsdichter

De Cultuurraad van Heist-op-den-Berg is op zoek naar een nieuwe dorpsdichter. Die zou mogen beginnen op 30 maart 2023 en moet minimum 12 gedichten aanleveren op twee jaar tijd. De nieuwe dorpsdichter moet in Heist-op-den-Berg wonen en moet ook voldoende affiniteit hebben met de gemeente, want het dorpsleven; de actuele ontwikkelingen in de gemeente en haar inwoners moeten als inspiratie dienen voor de gedichten. De onderwerpen van de gedichten worden bovendien altijd gekozen in samenspraak met Cultuurraad en het lokale bestuur van Heist.

'Dichter bij de Nete'

In 2020, midden in de pandemie, is Heist-op-den-Berg op zoek gegaan naar haar eerste dorpsdichter. De gemeente zette toen een wedstrijd op poten, waarin 11 dichters streden voor de titel van ‘Dichter bij de Nete’. Uiteindelijk was die titel voor Femke Aubroeck, maar nu zit haar termijn van 2 jaar erop en moet ze binnenkort de fakkel doorgeven. 

Dichters die zich geroepen voelen en minstens 16 jaar oud zijn kunnen zich kandidaat stellen door twee gedichten in te zenden, samen met een korte motivatie. Dat mag via e-mail naar kristel.van.craen@telenet.be of in de brievenbus in een gesloten enveloppe aan ‘Cultuurraad – Dichter bij de Nete’ op Cultuurplein 2 in Heist. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: Cultuurraad Heist-op-den-Berg