13u39

Hele basisschool in quarantaine na coronabesmettingen

De Sint-Jorisschool in Blaasveld, een deelgemeente van Willebroek, zal de hele week gesloten zijn. In vier klassen zijn er coronabesmettingen vastgesteld. De directie neemt geen risico en besliste om iedereen een week thuis te houden en over te schakelen op afstandsonderwijs. Vrijdag laat de school een testbus komen waar iedereen, behalve de kleuters en het eerste leerjaar, zal getest worden.

In Balen blijft kleuterschool De Klimboom morgen dicht door een coronabesmetting. Een begeleidster die in verschillende klassen hielp, testte positief. Daardoor moeten alle kleuters getest worden. Zo lang het resultaat niet bekend is, moeten ze thuis blijven. 

En in Herentals zit een 100-tal leerlingen van basisschool (W)onderwijs in quarantaine door corona. Het gaat om de leerlingen van het 3de leerjaar. Zij waren vorige week op boerderijklassen geweest. En dit weekend testte één van de leerlingen positief. Alle leerlingen die mee waren moeten nu ee week thuis blijven.

Overal zijn de coronacijfers aan het stijgen. Dikwijls gaat het om besmettingen via scholen. Jonge kinderen zijn niet gevaccineerd en kunnen het virus makkelijker doorgeven.

insluiten