4u50
De wereld vandaag
dinsdag 5 juli
23°C
0 km

Helft minder woninginbraken in Mechelen

Het aantal woninginbraken in Mechelen is de voorbije drie jaar gehalveerd tot drie per week. Van 2015 tot 2018 schommelde het gemiddelde nog tussen de vijf en zeven woninginbraken per week. De meeste daders worden ook gevat. Zo heeft de politie Mechelen-Willebroek zeven verdachten opgepakt die samen in aanmerking komen voor twintig inbraken. Een veertiger uit Mechelen wordt verdacht van dertien inbraken. Hij verscheen al voor de rechter en werd veroordeeld tot een effectieve celstraf van drie jaar. De andere verdachten verschijnen binnenkort voor de rechter.

Controle en preventie

Om het aantal woninginbraken verder te drukken roept burgemeester Alexander Vandersmissen de bevolking op om samen te werken met de politie. Sociale controle en preventie gaan hand in hand in het voorkomen van inbraken. “Ramen en deuren steeds goed afsluiten wanneer je je woning verlaat en hulpmiddelen (ladder, gereedschap, …) slotvast opbergen of vastmaken. Wanneer je dan toch slachtoffer bent, is het belangrijk dit zo snel mogelijk te melden bij de politie.

Team recherche

De lokale recherche van PZ Mechelen-Willebroek bestaat momenteel uit zestig rechercheurs en twee CALOG-medewerkers. Recent werd het team zeden nog versterkt met twee rechercheurs voor het Zorgcentrum Seksueel Geweld. Binnenkort wordt ook de sectie 'ecofin' nog versterkt met twee rechercheurs om ‘phishing’ te bestrijden.