22u17

Herentals gaat opnieuw procederen tegen komst windmolens

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) hakte maandag de knoop door voor de windmolens in Herentals en Noorderwijk. Voor de locatie Plassendonk heeft de minister de vergunning verleend voor windmolen 1 en 3 en geweigerd voor windmolen 2. Voor Hoevereveld heeft de minister niet beslist over de aanvraag van het plaatsen van twee windmolens. En die beslissing viel niet in de goede aarde bij de stad Herentals.

Herentals betreurt de beslissing over de gedeeltelijke vergunning van de windmolens op Plassendonk. Vooral omdat nu twee van de drie windmolens op Plassendonk een vergunning krijgen. Ook de eraan gehechte beperkingen zijn zo streng dat de windmolens onrendabel zullen zijn. Zo mogen o.a. de turbines niet draaien van 15 juli tot 15 oktober, maar ook op andere dagen moeten de turbines ’s nachts stilliggen. 

De stad zal daarom opnieuw naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen trekken dat terwijl de procedure voor het grondwettelijk hof nog altijd loopt. Kortom de gemeente wil alle mogelijke rechtsmiddelen uitputten.