19u25

Herentalse leerlingen kronen zich tot Beloftevolle Hovenier van het Jaar

Laatstejaars tuinbouw Stijn Van der Veken, Xander Cruysberghs en Yben Geerts mogen zich Beloftevolle Hovenier 2021 noemen na het winnen van een vakwedstrijd. De Herentalse katholieke scholengemeenschap kOsh nam voor de zesde keer deel aan de wedstrijd Beloftevolle Hovenier van vakorganisatie Belgische Federatie voor Groenvoorzieners, maar tot deze editie wisten ze zich nooit voor de finale te plaatsen.

Het is voor kOsh de eerste keer dat er leerlingen doorstoten naar de finale met maar liefst drie laureaten. Het winnende team bestaat uit leerlingen Stijn Van der Veken, Xander Cruysberghs en Yben Geerts. Zij legden - net zoals alle andere teams - een siertuintje van zeven bij zeven meter aan in het Park van Beervelde in twee dagen tijd. Dat bestaat uit plantwerk, maar ook uit houten constructies en het aanleggen van verhardingen.

De vakjury, die bestond uit zelfstandigen uit de sector, beoordeelden de gebruikte aanlegtechnieken en de afwerking van de tuin. Voor hen was het duidelijk: de leerlingen van kOsh verdienden de overwinning.