17u56

Herentalsenaar riskeert 15 jaar cel voor mishandeling met dodelijke afloop

Danny S, de 51 jarige Herentalsenaar die in september 2018 zijn toenmalige vriendin Sonja Mertens zo hard toetakelde dat ze overleed, riskeert nu toch 15 jaar cel, in plaats van 5. Het openbaar ministerie verzwaarde de aanklacht vanmorgen bij de start van het proces. Omdat de verdachte na zijn voorlopige vrijlating vorig jaar zijn nieuwe vrouw uit Nijlen ook zou hebben mishandeld. Maar dat klopt niet, beweert de vrouw zelf.

Familie slachtoffer Sonja

In september 2018 had hij haar in de Nijverheidsstraat in Herentals bont en blauw geslagen in de badkamer. De vrouw overleefde haar zware verwondingen niet. 'Sonja was vreemd gegaan en dat pikte ik niet', zei hij vanmorgen tegen de rechter. Hij betuigde wel zijn spijt, want 'het was nooit de bedoeling dat Sonja zou sterven.'

Danny S. kwam in juli vorig jaar voorwaardelijk vrij en begon meteen een nieuwe relatie met een vrouw uit Nijlen. In januari trouwden ze maar 2 maanden later al belandde hij opnieuw in de cel omdat hij ook haar zou hebben mishandeld.

De familie van slachtoffer Sonja Mertens, met ook haar 3 kinderen was vanmorgen aanwezig op het proces. Dat begint trouwens met een verrassende wending. De openbaar aanklager verzwaart de aanklacht van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg naar feiten van onmenselijke behandeling met de dood tot gevolg. En dus riskeert Danny S. een maximumstraf van geen 5 maar 15 jaar. 

De advocaat van Danny S. vroeg en kreeg door de herkwalificatie uitstel. De zaak wordt nu op 16 juni behandeld.