17u30

Herenthouts warenhuis Poelmans tegen de vlakte

Langs de Molenstraat in Herenthout is gestart met de sloop van de voormalige Alvo-supermarkt. Voor veel Stoeters beter bekend als het warenhuis Poelmans. De familiezaak is al een paar jaar gesloten en ruimt nu plaats voor een woon- en handelscomplex. Over twee jaar moet alles klaar zijn. Van de oude supermarkt Poelmans blijft enkel nog wat puin over. En nog meer gebouwen worden plat gelegd. Zo gaan in de Molenstraat ook het handelspand met de witte voorgevel en het café De Veurleste tegen de vlakte.

Nieuwbouwproject

Het nieuwbouwproject dat nadien op dezelfde plaats zal gerealiseerd worden heeft de naam Residentie Diamant meegekregen. De naam verwijst naar het diamantverleden van de gemeente Herenthout in de 20ste eeuw.

Er werd een vergunning afgeleverd voor de bouwen van 18 nieuwbouwappartementen in de hoofdbouw en twee nieuwbouwwoningen. Om de parkeerdruk onder controle te houden, komt er een ruime ondergrondse parkeergarage onder het complex. Het gelijkvloers van de hoofdbouw krijgt straks een handelsfunctie. Mogelijk komt er dan opnieuw een supermarkt. Over twee jaar moet alles klaar zijn.