6u11

HEROES-kamp Mechelen maakt dromen van kleine helden waar

In Mechelen organiseert een werkgroep van de intensieve revalidatie van kinderpraktijk Katootje voor de tweede keer een HEROES-kamp. HEROES is een intensief revalidatieprogramma voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar met een motorische beperking. Gedurende twee weken tot zelfs 7 uur per dag wordt er op een speelse manier aan een door het kind bepaalde droom gewerkt.

Veelbelovende aanpak van cerebrale parese

Het HEROES-project is één van de weinige in België met een veelbelovende aanpak naar therapie voor kinderen met cerebrale parese, een houding- en bewegingsstoornis veroorzaakt door een beschadiging van de hersenen. 

Op een korte intensieve periode wordt er vaak een sterkere vooruitgang geboekt en het is bovendien motiverender voor het kind. Zeker omdat ze niet individueel maar in een kleine groep samenwerken met andere kinderen en therapeuten. De kwaliteit van de therapie staat centraal waardoor de groepjes kinderen bewust klein worden gehouden. 

Het dagprogramma is een mix van kinesitherapie, oefenen op de Matti (met technologie geassisteerd) enz. Op het einde van de week volgt er nog hippotherapie

Foto onder: Speurders op zoek naar de ijsjesdief, een soort van Cluedo-spel dat ze hier een hele week spelen